onsdag, oktober 19, 2011

Hej igen

Nu var det vansinnigt längesedan jag skrev här. Det beror främst på att jag inte har fått några frågor av er. Är det verkligen ingen av er som funderar över något?

Jag svarar gärna så gott jag kan :)

3 kommentarer:

 1. Hej Lovisa! Jag har massor jag funderar över:)! Jag funderar över sak..en följfråga. Jag ställde nämligen en fråga för ett tag sen som du så snällt svarade mig på, du misstänkte en överansträngning i M. Sartorius.
  Tittar jag på bilden så skulle det kunna stämma överens med hur jag känner. Sen jag skrev till dig så har det gått mååånga veckor utan träning, jag tror jag är inne på min tionde. Eller ja, förra veckan provade jag på ett spinningpass, körde superlätt och det gick okej tycker jag. Har sen jag skrev till dig gått hos en sjukgymanst en gång i veckan, på senaste tiden har vi jobbat med akupunktur och tränat på min gång, stretchövningar. För ungefär tre veckor sedan kände jag att det blev bättre, kunde gå normalt utan att det kändes direkt, bara litegrann. Så därför sa vi att jag skulle prova att promenera lite och prova ett spinnpass. Nu i veckan fick jag ett återfall, jätteont i knäet, höll i sig igår med, idag känns det bättre men känns fortfarande. Nu kan jag alltså gå normalt utan att behöva halta, jag har känningar från och till i knä/höft vid normal gång men annars okej. Men att lägga ngn ytterligare belastning känns inte aktuellt, kan absolut inte se mig springa..nånsin som det känns nu. Är det normalt att en överansträning kan hålla på såhär väldigt länge? Jag har aldrig haft ngr problem innan med höft/knä ska jag tillägga.
  Tack på förhand för svar om du har tillfälle!
  Ha en fortsatt trevlig torsdag!
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Hej igen :)
  Generellt brukar man kunna tänka att så länge man har haft besvären, minst så lång tid får man räkna med av absolut helkorrekt rehab, innan man blir "bra". En jämförelse som jag brukar göra är med att om man ätit upp sig o blivit rejält överviktig, tar det ju ett tag innan man blir "normalviktig", även om man gör allt rätt (om du fattar vad jag menar).

  Det verkar ju som att ni är på rätt spår, men ett sätt att jobba parallellt med stretchövningar, är att träna antagonisterna. Alltså stärka upp muskulaturen som påverkar leden i motsatt rikting, i syfte att förebygga att besvären kommer tillbaka.

  I ditt fall skulle jag rekommendera övningar för insida lår o baksida lår :)

  SvaraRadera
 3. Hej Lovisa!
  Tack för att du tog dig tid att svara! Tar med mig ditt råd!
  Ha det gott!
  Hälsningar från Jenny

  SvaraRadera