tisdag, april 05, 2011

Zumba!

Min kollega Ehlin o jag, rejält trötta efter två dagars härlig utbildning. I spegeln bakom oss kan man ana kursledaren Steve Boedt i blått.


Förra veckan var jag i Stockholm så därför har jag lyst med min frånvaro här på bloggen. Det som är glädjande är att jag hunnit med en massa bra o roliga grejer :o)

I onsdags var jag på Houdinis utförsäljning i Nacka o shoppade en supersnygg luvtröja, en illgul mössa o en tunn svart dunjacka. Ju mer funktionskläder jag har desto mer vill jag vara ute o röra på mig. Perfekt!

Under torsdagen hade jag planerat hinna med en massa ärenden på stan o några dejter med gamla kompisar, men allt gick i stöpen till förmån för en dag framför datorn med min brors nya skrivare som bästa vän. 8 timmar senare hade jag skrivit ut alla inbjudningskort till höstens bröllop...

Fredag o lördag var det då Zumbainstruktörsutbildning. Jag hade inte så höga förväntningar då en kollega till mig gått den tidigare, o inte upplevt att hon fått så mycket ut av själva utbildningen. Jag däremot älskade den. Den överträffade verkligen mina förväntning tack vare kursledaren Steve som var otroligt inspirerande o grymt väl förberedd. Hans klasser var otroligt väl förberedda o det ligger troligtvis hur mycket arbete bakom som helst...

Jag hade väldigt mycket glädje av att jag instruerat BodyJam i många år o kört de flesta stegen/stilarna sedan innan, o att jag hade rörelsemönstret i stort i kroppen. Är man ny som instruktör är det nog nästan omöjligt att göra ett bra jobb efter den korta utbildningen o har man aldrig dansat latinamerikanska danser tidigare, krävs det ett enormt engagemang o många timmars träning innan man är redo.

Vill ni veta mer om utbildningen är det bara att fråga!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag vill väldigt gärna bli zumbainstruktör. Jag är inte instruktör sedan tidigare. Jag har gått på olika zumbapass i ca ett års tid. Min fråga: är det är svårt att klara av utbildningen? Förstår att det är svårare att hålla en klass. Men en sak i taget va? Haha! Tacksam för svar!

    SvaraRadera